Контакт телефон +389 (0) 2 2532 000

Силк Роуд Банка и ОКТА

7% бонус на Вашата сметка при купување на гориво на бензинските станици на ОКТА со Американ Експрес

Новата услуга на ОКТА АД – Скопје и Силк Роуд Банка АД - Скопје, “Твој Бонус”, нуди поволности за корисниците на Американ Експрес картичките, односно 7% бонус за секое полнење гориво на бензинските станици на ОКТА.

Почнувајќи од август 2015 година, секое купување на ОКТА Ви носи регуларен бонус од 2.5% и дополнителен од 4.5%, така што вкупниот бонус од 7% е на располагање на Вашата сметка.

Доколку цената на горивото на денот на полнење е 72 денари за литар, вкупниот бонус што корисникот ќе го добие ќе изнесува 5 денари за секој литар. Бонусот се пресметува на цената на горивото што е важечка во моментот на полнење. Вкупниот износ од бонусот за секое полнење на гориво во текот на еден месец ќе биде достапен за располагање на сметката на корисникот наредниот месец.

Максималниот месечен износ за кој може да се добие дополнителен бонус при точење на гориво изнесува 4000 денари.