Контакт телефон +389 (0) 2 2532 000

ОКТА, 40 години енергија за живот

ОКТА, 40 години енергија за живот

(Скопје, 03.05.2018) -
ОКТА 40 години е синоним за сигурна и безбедна испорака на квалитетни горива на домашниот пазар и во регионот. Токму годинава, компанијата, која е главен снабдувач со горива во земјава, го одбележува својот 40-годишен јубилеј.

Денес ОКТА го поседува најсовремениот логистички систем и напредна технологија со што обезбедува врвен квалитет на своите производи и услуги. Како дел од групацијата Хеленик Петролеум, компанијата е поврзана насекаде во регионот и важи за најсигурен партнер, предводник во сферата на трговија, снабдување и дистрибуција на нафтени деривати. Преку малопродажната мрежа од 26 современи бензински станици распространети ширум земјата, на крајните корисници ОКТА секогаш им гарантира точна количина и проверен квалитет.

Значаен сегмент од работењето на ОКТА опфаќа и грижата за здравјето и безбедноста на своите вработени, како и заштитата на животната средина. Долгорочната посветеност на компанија кон грижата за заедницата, е препознатлива по бројните општествено одговорни практики кои имаат за цел да создадат вредности и придобивки за целата заедница.

Чекорејќи 40 години по патот на успехот, ОКТА останува да биде фокусирана кон постигнување одржлив развој, притоа секогаш стремејќи се да обезбеди редовно и непречено снабдување на пазарот, со горива со европски квалитет.

Одбележувајќи го сето она што го има постигнато, ОКТА јубилејната кампања ја започна со објавување на видео спот, во кој на модерен и стилизиран начин се прикажани вредностите кои се препознатлив белег за брендот - современа, ефикасна, транспарентна и одговорна компанија која чекори напред. 

Видео записот може да го погледнете на следниов линк.