Контакт телефон +389 (0) 2 2532 000

Нов Главен извршен директор на ОКТА

Нов Главен извршен директор на ОКТА

(Скопје, 30.01.2015) – ОКТА го најави назначувањето на г. Јаннис Геруланос на позицијата Главен извршен директор, кое стапува на сила на 30 јануари 2015 година. Геруланос ќе го замени Виктор Папаконстантиноу, кој го продолжува својот ангажман во седиштето на Хеленик Петролеум Групацијата во Атина.

Геруланос претходно беше Генерален менаџер во Југопетрол АД во Црна Гора. Во периодот помеѓу 2004 и 2008 година беше во ОКТА на позицијата Комерцијален директор. Геруланос има универзитетско образование од областа на хемијата и поседува повеќе од 20 години искуство во нафтената индустрија.