Контакт телефон +389 (0) 2 2532 000

ЕУРОСУПЕР 98 БС

ЕУРОСУПЕР БС 98

Висококвалитетниот 98 октански безоловен бензин целосно ги исполнува строгите барања на најновите Европски регулативи за квалитет на гориво EN 228, односно МКС ЕN 228. ЕУРОСУПЕР БС 98 е дизајниран и за новите генерации возила и за постарите автомобили, бидејќи го прави моторот побрз и обезбедува подобар одговор на гасот. 

Предност на ЕУРОСУПЕР БС 98, во споредба со ЕУРОСУПЕР БС 95 е повисокото ниво на октани што му дава поголема моќност, ја зголемува ефикасноста и обезбедува стабилни перформанси на моторот. Исто така, користењето на овој тип бензин придонесува за заштита на животната средина преку намалување на емисијата на издувни гасови (содржи максимум 10 ppm сулфур, во согласност со европските стандарди).

Во текот на летниот период горивото кое го нудиме има карактеристики наменети за високи надворешни температури, додека во зима е прилагодено на ниските надворешни температури.